Verdens beste granola! 

Hverdagen er i gang igjen etter sommeren, og daglige rutiner har falt på plass. Sånn er det i alle fall hos meg, og da klarer jeg meg ikke uten denne hjemmelaga granola-blandingen. Jeg spiser den hver eneste dag på havregrøten, og den gir meg flust av næringsstoffer og energi. I tillegg har den flere bruksområder, og jeg vil gjerne dele den med deg!

More...

Perfekte mellommåltid


Denne granolaen er helt super til topping på fruktsalat eller yoghurt. Full av næringsstoffer og energi, blir det er perfekt mellommåltid i farta!


Eller du kan smelte
sjokolade og lage superdeilige energibarer
som er fantastiske etter trening! ​

Oppskrift granola

Oppskriften har jeg fått av svigermor, også har jeg  lagt til litt endringer underveis. Nå blir det bare stort sett bare slumping, men det blir sånn ca dette:

Ingredienser

5 dl Store havregryn
2 dl gresskarkjerner
1 dl Mandler grovhakket  
1 dl Hassenøtter grovhakket
1 dl valnøtter grovhakket
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 pose tørket tranebær
1ss honning, 1 ss brunt sukker,
1 ss olje 2 dl vann

Slik gjør du

 -  Sett stekovnen på ca. 190 grader
 -  Bland de tørre ingrediensene
 -  Bland honning, brunt sukker, olje og varmt vann og hell
    blandingen over det tørre. 
 -  Bland inn kanel etter ønske (jeg drysser et godt lag over
    og rører inn). 
 -  Fordel på brett med bakepapir og sett midt i ovnen


 -  FØLG MED UNDERVEIS!
    De kan fort gå fra gyllende og fine til svartbrente. 

Det ser kanskje  omfattende ut å lage, men det går lett når du har gjort det et par ganger. Jeg har blitt helt avhengig så her er det ikke lenger et spørsmål om jeg orker å lage når det er tomt, jeg må!

Håper det faller i smak,
- Rikke