Trening for kreftoverlevere

I Vilje Trening har vi flere "Aktiv-instruktører" i teamet vårt. Det betyr at vi har ekstra kompetanse om trening for kreftoverlevere.
Vi ønsker å gi deg som har gjennom gått kreftsykdom et tilpasset treningstilbud, der vi tar hensyn til den påkjenningen kroppen din har vært gjennom. Du kan ta kontakt for personlige treningstimer eller delta på egen tilrettelagt gruppetime for kreftoverlevere.

AKTIV - TRENINGSTIME VÅR 2017
NÅR
: Onsdager kl. 16:00-17:30
HVOR: Treningssal i Treschowsgate 2 
HVA: Varierte øvelser for kondisjon, styrke, bevegelighet og avspenning
Timen er ledet av en Aktiv-instruktør og er et samarbeid med den deltakerstyrte "Aktiv-gruppa".

profile-pic

Aktiv-treningen gjør at jeg i hverdagen rett og slett er i bedre form, både fysisk og psykisk! For meg er det viktig at vi har et felles utgangspunkt i vår tidligere beslektede sykdom. Det beste med treningen er å trene med en kjent gjeng, med et variert tilbud innen utholdenhet og styrke, og at vi kan fortsette det sosiale med en kopp kaffe etterpå. Jeg anbefaler gjerne treningen, ikke minst siden den er tilpasset våre behov.

Michael
profile-pic

Trening er viktig for meg i kvardagen, kjenner at eg blir i betre form. Faren for fatigue fekk meg raskt i gang med trening etter kreftbehandlinga. Aktiv-gruppa på Sagene er ei samansveisa gruppe som "kjenner" kvarandre (men også tek godt vare på nye deltakarar). Det er lågt ambisjonsnivå, der vi " trenar etter dagsform". Viktig er også at det er humor, ingen prestasjonspress, sosialt og fokus på trivsel. Meir glede enn slit. Eg vil rå fleire til å nytte seg av dette tilbodet. I Aktiv-gruppa møter du "likesinna"' og vi er ei gruppe som støttar og oppmuntrar kvarandre."

Hildegunn
profile-pic

Ved å trene kjenner jeg at jeg får mer energi, bedre kondisjon og bedre bevegelighet. Jeg liker at treningen på Sagene er i gruppe og at det er effektivt og variert treningsopplegg. Det beste med Aktiv-gruppa er at treningen er tilrettelagt for kreftpasienter og derfor er vi en mer sammensveiset gruppe.

Elfriede
profile-pic

Jeg merker at treningen er viktig for meg ved at den gir energi og jeg føler meg sterkere. Humøret blir bedre ved at jeg blir fornøyd med meg selv. Jeg gikk på gruppetrening på bl.a Sats før jeg ble syk. Aktiv trening på Sagene er bedre og annerledes ved at instruktøren har høy faglig kompetanse. Hun viser alternative øvelser ved evt. "vondter". Her er det anledning både til å både presse seg litt ekstra og å følge eget tempo.

Det beste ved Aktiv trening på Sagene er at det er variert. Vi blir spurt og hørt i forhold til hva vi synes fungerer bra og mindre bra. treningen er variert og morsom. Jeg anbefaler denne treningen til andre kreftoverlevere fordi det er viktig med styrke, balanse og kondisjon. Alt dette er det lagt vekt på i treningen. Det gir overskudd og energi!

Torill
profile-pic

For meg så er denne treningen veldig viktig for å holde meg i form og takle hverdagen ! Jeg har trent systematisk siden 2007 først igjennom Pusterommet på Ullevål som ble startet av Grethe Waitz, og senere Aktiv treningen, etter alvorlig kreftsykdom. Resultatet er at jeg har klart å opprettholde et godt aktivitetsnivå, og nyte livet. Jeg er nå helt kreft fri, og nettopp blitt pensjonist, men fortsetter treningsøktene som er forebyggende og oppløftende, både fysisk og mentalt.

Det fine med Aktiv treningen er at den er tilpasset din livssituasjon og form, og ikke krever at du må gjøre eller være med på mer enn du føler du orker. Det er fint tilpassede treningsøkter og godt samhold !

Trening kan gi deg en bedre hverdag, og øke formen til å hjelpe deg gjennom hverdagen og fritid sammen med gode venn er og familie.

Ivar

Påmelding til Vilje Aktiv - treningstime 

For å delta på treningen, kreves påmelding pr. E-post eller tlf, slik at vi kan avtale et møte i forkant av treningen. Kontaktskjema her. 
Vi ønsker en prat med deg i forkant, for å bli bedre kjent med deg og ditt behandlingsforløp.
Vi benytter oss av klippekort som betalingsmetode og klippekort kan kjøpes på trening med kort eller kontant, eller på møte i forkant.

Fysisk aktivitet er viktig for kreftpasienter

Forskning viser at tilpasset fysisk aktivitet gjennom kreftsykdom er gunstig på flere måter. Det kan blant annet bidra til å redusere bivirkninger av kreftbehandling, opprettholde og bygge opp fysisk form og gi økt energi og overskudd. Dette kan igjen føre til bedre livskvalitet. Fysisk aktivitet kan også redusere risikoen for å utvikle senskader og tilleggssykdommer som hjerte/karsykdom og diabetes etter kreftsykdom.

Kreftpasienter har behov for veiledning om aktivitet

Flere kreftpasienter opplever kreftbehandlingen som en belastning på kroppen, og dette må man ta med i beregningen når man legger opp treningen. Anbefalt aktivitetsnivå vil være avhengig av sykdommens utbredelse og det vil være spesielle hensyn knyttet til svulstens lokalisasjon og kreftbehandlingen som pasienten gjennomgår. Derfor er det viktig at man får kyndig treningsveiledning slik at man unngår å overbelaste kroppen.